Dekbedden, wat is het verschil.

Er zijn veel verschillende soorten dekbedden. Zo zijn er veel verschillende materialen waarvan een dekbed word gemaakt. Maar er zijn ook een hoop verschillende soorten dekbedden. Denk hierbij aan een zomerdekbed, vier seizoenen dekbed, enkel dekbed en nog veel meer. Maar wat is het verschil hiertussen en hoe weet u nou welke dekbed geschikt is voor u.

Enkel dekbed:

Veel enkel dekbedden zijn vaak veerkrachtig en zijn vaak voorzien van een optimale isolatie. De enkel dekbedden zijn wel heel verschillend in vulgewicht. Dus waar u op zou moeten letten is of u graag een licht of een wat zwaarder dekbed wilt hebben.


Productinformatie over Enkel Dekbedden? Klik hier.

Zomerdekbedden:

Tijdens de zomer wilt iedereen een dekbed welke niet te warm is. Want teveel zweten tijdens de zomermaanden slaapt natuurlijk ook niet lekker. Daarom zijn de meeste zomerdekbedden gemaakt van katoen. Hierdoor zijn de zomerdekbedden licht van gewicht en zijn ze uitermate ademend.

Productinformatie over zomerdekbedden? Klik hier.


4 – seizoenen dekbed:

Een 4 – seizoenen dekbed is zoals de naam al aangeeft geschikt voor alle seizoenen. Veel dekbedden zijn voorzien van een rits waardoor u de delen tijdens de winter vast kunt maken of tijdens de zomermaanden kunt los maken. Dit maakt het 4 – seizoenen dekbed geschikt voor de herfst, winter, zomer en lente. In de zomer zal het deksel licht zijn en zal een uitstekende vocht regulatie hebben. en in de winter zal het dekbed wat zwaarder zijn.

Productinformatie over 4 –seizoenen dekbedden? Klik hier.

Bioactive Dekbedden:

Wanneer u allergisch of gevoelig bent voor bijvoorbeeld huisstofmijt, schimmels of bacteriën. Is een Bioactive dekbed zeker aan te raden. De Bioactive dekbedden zijn namelijk voorzien van zilverionen. Hierdoor worden de onaangename geurtjes voorkomen en zult u geen last meer hebben van huisstofmijt, schimmels en bacteriën.

Productinformatie over Bioactive Dekbedden? Klik hier.