Voedsel verspillen, we doen het allemaal. Vaak komt het doordat we simpelweg meer eten klaarmaken
dan achteraf nodig blijkt te zijn. Of we ruimen de koelkast op en komen erachter dat daar nog eten in staat
dat over de datum blijkt te zijn. Het is zonde om steeds weer wat weg te moeten gooien, niet alleen
om het eten zelf maar ook voor de portemonnee. Het wordt tijd dat minder voedsel verspild gaat worden.
Daarvoor hier enkele tips.

 

Tip 1

Te volle fruitschalen zorgen ervoor dat fruit niet snel genoeg gegeten wordt, waardoor het
sneller overrijp kan raken. In plaats van dat fruit weg te gooien, kan hiervan ook smoothies of sapjes
worden gemaakt. Heet u hier geen apparatuur voor? Dan hebben wij daar verschillende apparaten
voor zoals bijvoorbeeld de Power Press Juicer en de Smoothie to go.
Daarnaast hebben wij nog genoeg andere blenders in ons assortiment.

 

Tip 2

Groenten die te lang hebben gestaan, beginnen na verloop van tijd vlekjes te vertonen.
U hoeft deze groenten niet meteen weg te gooien, want u kunt deze nog prima gebruiken
voor het maken van bijvoorbeeld soep of een stoofpotje.

 

Tip 3

Wanneer na de maaltijd eten over is, wordt dit vaak in de koelkast gezet. Maar toch wordt dat zelfde
eten na een paar dagen alsnog weg gegooid omdat het niet meer lekker is. In plaats van de resten
in de koelkast te zetten, kunt u ze beter invriezen. Op die manier blijven de resten langer goed.
Heeft u niet genoeg bakjes om de etensresten meet op te ruimen? Dan hebben wij daarvoor
een oplossing, de Fresh Box. Een set van 5 bakken met deksel in verschillende maten.

 


 

Tip 4

Vergeet u wel eens dat achter de nieuw gekochte producten nog oudere producten staan?
Richt uw koelkast dan anders in. Door de nieuw gekochte producten achter de oude te zetten,
kunt u de oude producten niet vergeten en deze makkelijker als eerste op maken.

 

Tip 5

Een koelkast die te warm is, zorgt er natuurlijk voor dat uw eten sneller kan bederven.
Maar een koelkast die de koud is, zorgt weer voor verspilling van energie.
Kijk dan eens goed naar de temperatuur van uw koelkast.

 

Tip 6

Gaat u wel eens boodschappen doen zonder een lijst? Dan is het handig om dit wel eens
te gaan doen. Door eerst goed te kijken naar wat u heeft, kunt u beter zien wat u echt nodig
heeft en wat niet. Daardoor is de kans veel minder dat u te veel in koopt en dus te veel in huis heeft.

 

Tip 7

Kritisch zijn met het kopen van groente en fruit is niet nodig. Is een tomaat niet rond genoeg
of een banaan niet krom? Dat maakt voor de smaak natuurlijk niks uit.
 


Tip 8

Brood wordt vaak weggegooid wanneer deze te zacht is geworden. Dat hoeft helemaal niet nodig te zijn.
Vries het brood gelijk in en haal elke dag alleen het aantal boterhammen eruit wat u nodig heeft.
Zo blijft het brood langer vers. Een ander alternatief is natuurlijk om oud brood te roosteren of
om daar wentelteefjes mee te maken.

 

Tip 9

Heeft u resten van het avondeten en geen ruimte in de vriezer maar wel in de koelkast?
Zijn de resten niet genoeg om nog een hele maaltijd te nuttigen? Gebruik de resten dan bij het maken van iets anders. Zo weet u zeker dat u genoeg heeft en worden de resten niet alsnog weg gegooid.